Week 32 en 33: Glazen potjes

0

Wekelijkse update

Project #zerowaste

Week 32 en 33: Glazen potjes

Sorry mensen, sinds de komst van de kleine man schiet het bloggen er soms bij in. Maar schrijven of niet zero waste zijn we steeds beter!

Misschien heb je de foto gezien op instagram, maar boodschappen doe ik tegenwoordig samen met de kleine. Samen gaan we dan lopend of met de bakfiets naar de markt. De foto is van hoe wij samen met de bakfiets boodschappen doen. Hij in de maxi cosi in de bak op een verend onderstel. De kinderwagen in de bak (althans het onderstel, de maxi cosi klik ik erop als ik ga wandelen met hem), de helft van de wielen los in de bak en de andere helft in de fietstas. De boodschappen passen er nog net bij! Je moet er wat voor over hebben… niet alleen zero waste, ook zero emission dus. Al zou ik ook zero emission met de auto boodschappen kunnen doen, we hebben namelijk een volledig elektrische auto, maar die heeft mijn man mee naar zijn werk.

Dus volgeladen op weg. Naast mijn canvas tassen, neem ik ook zelfgemaakte broodzakken, zakjes voor nootjes, groente en aardappelen mee. Ook neem ik twee grote plastic bakken mee. Een voor vis van de viskraam en een voor vlees van de slager. Ik moet toegeven, de eerste keer dat je vraagt/zegt dat je het in je eigen bakje wilt voelt het wel wat raar en onwennig. Je voelt je enigszins bekeken. Niet per se door de verkopers, maar ook door de mensen om je heen. Hopelijk is het nieuwsgierigheid en een eye-opener dat het zo ook kan!

De meeste dingen haal ik op de markt. Een zijn nog maar een paar dingen die ik in de supermarkt haal. Dat zijn dingen als roomboter (ongezouten), olijfolie (in een glazen fles), bloem en melk. Niks in een plastic verpakking en ja dat is even wennen. Zo halen we nu volle bio yoghurt in plaats van kwark. Kwark zit namelijk in plastic en yoghurt in een soort van kartonnenpak. Deze is volledig recyclebaar en plastic helaas niet altijd (zie mijn blog over plastic fantastic). Het scheelt echt zoveel verpakkingsafval en plastic!

Eigenlijk willen we ook van onze plastic bakjes af. We sparen de glazen potjes op van jam en appelstroop en die potjes neem ik mee om bijvoorbeeld olijven in te kopen of om bakbonen in te doen. Ook een leuk idee is om zelf koekjes te bakken, deze potjes te doen en te geven als cadeautje.

Share.

About Author