Week 31: de zon doet wonderen

2

Wekelijkse update

Project #zerowaste

Week 31: de zon doet wonderen

Wat was het toch supermooi weer deze afgelopen paar dagen! Daar hebben we heerlijk van genoten. We zijn er even tussenuit geweest. Lekker kamperen in een tipitent. Het allerfijnst vind ik dat je vanaf het moment dat je wakker wordt, tot aan dat je naar je bedje gaat, buiten bent. Dat doet een mens goed, al die buitenlucht. De camping lag verscholen in een bos en zat aan een meer. Daar hebben we dan ook de hele dag gezeten en gezwommen. En helaas ook een beetje verbrandt. De zon is toch feller dan dat ik dacht, ook al zat ik met de kleine in de schaduw. De kleine is gelukkig niet verbrandt. Maar wat krijg je daar toch een energie van, van het lekkere weer.

Zon, water en zand, wat wil je nog meer? De kinderen blij, wij blij. Zo werkt het toch wel een beetje.

Bij thuiskomst stond ons nog een aangename verrassing te wachten. We hadden namelijk nog wat groentes en kruiden gezaaid en die zijn allemaal op gekomen! Tja de zon doet wonderen. Zo leuk om te zien dat er vanuit een enkel zaadje gewoon een hele biet, krop sla of broccoli groeit. We worden er helemaal enthousiast van.

Gisteren hebben we voor het eerst dit seizoen wat kunnen eten van onze eigen moestuin. De sla was rijp om te plukken, dus daar heb ik wat vanaf gehaald. Heerlijk vol van smaak en supertof natuurlijk dat we het zelf gekweekt hebben. Op ons balkon nog wel. Ook zet ik regelmatig verse muntthee.

Als je thuiskomt van een vakantie of minibreak, dan heb je wel altijd in een keer zoveel was lijkt het. Gelukkig werkte het weer nog een dag mee en kon ik alles buiten ophangen. Het was ook zo droog. Binnen droogt het ook wel, maar dan duurt het vaak twee tot drie dagen. Ligt eraan hoe warm het binnen is. In de zon was het binnen een uurtje droog. Duurzamer drogen bestaat niet. Ik vraag me af wat er milieuvriendelijker is, met de hand wassen of toch met de wasmachine. Niet dat ik echt veel tijd over heb om zoveel was met de hand te doen, maar toch. Ben wel benieuwd.

Share.

About Author

  • Simpel, met een snufje liefde

    Wat is dat goed gegroeid, mooi hoor.

    • Joan

      Dank je!