Stone paper

1

Tips & tricks

Stone paper

Stone paper (steen papier) is een sterk en duurzaam papier soort. Het wordt gemaakt van calciumcarbonaat en wordt gebonden met HDPE.

Een familie uit Taiwan heeft het steenpapier uitgevonden. Steenpapier is het initiatief van deze familie. Zij zagen hoe vervuilend de traditionele papierindustrie is. Normaal papier is na zo’n zeven keer recyclen niet meer te gebruiken, maar stone paper is 100% recyclebaar zonder dat er degradatie plaatsvindt.

Je hebt voor één ton ‘gewoon’ papier, twintig ton water nodig. Voor de productie van steenpapier heb je helemaal geen water nodig. Ook heb je voor één ton ‘gewoon’ papier zo’n 20 bomen nodig. Bomen die ook zuurstof geven en CO2 vasthouden.

Stone paper is steviger en watervast (vlekt niet als er water op je net geschreven tekst gemorst wordt). Stone paper kan gebruikt worden voor o.a. kantoorartikelen, posters, landkaarten, tasjes etc.

Let op: stone papier moet bij het plastic afval! Dit i.v.m. de HDPE die erin verwerkt is.

Wil je een stone paper notitieboekje kopen? Dat kan! Vanaf vandaag verkrijgbaar in onze eigen webshop: Stone paper notitieboekjes van On The Rocks!

Naar de webshop.

Meer informatie:
Aan tafel met.. Anne Pleun van Eijsden van On The Rocks

http://paperontherocks.com

http://nos.nl/op3/artikel/2064436-deze-nederlandse-start-up-maakt-papier-van-steen.html

http://stone-paper.nl

 

Share.

About Author

  • Martine van Drongelen

    Komen er ook blanco en dotted grid notitieboekjes in de webshop?