Tony Van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar

0

Tips & tricks

Documentaire: Tony Van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar

2016, 90 min

Op de achterkant:

Documentaire over een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Tony gaat over een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis op weg naar een slaafvrije cacaowereld begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Tony combineert een schat aan archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden om een zowel grappige als ontroerende, maar bovenal inspirerende ontstaansgeschiedenis te reconstrueren. De film laat zien hoe lastig het is om fundamentele fouten en onrechtvaardigheid uit een wereldwijd systeem te elimineren. Maar het is niet onmogelijk. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen weten de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt te brengen.

Het merk ‘Tony’s Chocolonely’ groeide de afgelopen tien jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland.

Mijn mening:

Nooit geweten dat slavernij nog altijd voorkwam en op zo’n grote schaal. Belachelijk dat er zo weinig aan gedaan wordt! Ik begrijp dat Teun niet geheel tevreden is met de resultaten, maar een stap in de goede richting is beter dan geen. Bovendien heeft hij en zijn team heel wat aan het licht gebracht met de series van de keuringsdienst van waren en deze documentaire.

Meer informatie:
http://teunvandekeuken.nl/tony-documentaire-tonys-chocolonely/

Share.

About Author