Plastic Heroes

0

Tips & tricks

Plastic Heroes

Plastic Heroes (plastic helden) is een landelijke Nederlandse campagne van Nedvang, de stichting van verpakkingsproducenten, die burgers moet aanzetten om plastic afval te scheiden van normaal (rest) afval. Het logo van de campagne is een oranje mannetje.

De Plastic Heroes-campagne wordt georganiseerd vanuit de verpakkingsindustrie die hiermee, net als bij de vorige campagne Nederland Schoon, de hulp inroept van de consument om het verpakkingsafvalprobleem de baas te worden door middel van het verzamelen en scheiden van plastic afval.

Wil je ook je plastic afval scheiden? Kijk op de website van je gemeente waar ze de plastic zakken van Plastic Heroes uitgeven. Meestal is dat bij een centraal punt zoals een supermarkt. Ook kun je bij een aantal gemeenten ook je karntonnen drinkpak bij het plastic inleveren!

Wat hoort er nu in de Plastic zak van Plastic Heroes?

-Plastic tasjes, zakken en folies
-Tubes, potjes en deksels
-Kuipjes, bekers en bakjes
-(Knijp)flessen en flacons

Voor een uitgebreide lijst met voorbeelden zie:
http://www.plasticheroes.nl/files/plastic_verpakkingslijst.pdf

Meer over Plastic Heroes:
www.plasticheroes.nl

Share.

About Author