Before the flood

0

Tips & Tricks

Documentaire: Before the flood

2016, 96 min

Op de achterkant:

In de film uiten verschillende prominenten en (voormalige) wereldleiders, waaronder Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus, Elon Musk en Piers Sellers zich over klimaatverandering. Dit doen ze in conversatie met Leonardo DiCaprio, die tevens de verteller is. Op 3 september 2016 ging de film in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto en op 21 oktober kwam de film in de Amerikaanse bioscopen. Op 30 oktober werd Before the Flood in Europa door National Geographic uitgezonden en tegelijkertijd door het netwerk tot en met 6 november ter beschikking gesteld via onder andere Youtube en Hulu. Nu te zien op Netflix.

Mijn mening:

Ga hem zien. Misschien denk je een 10 in een dozijn film, en ja het heeft zeker overlappingen en vertellen ze dingen die je wellicht al wist, maar ook komt je dingen te weten die je nog niet wist. Ik wist bijvoorbeeld niet dat een klimaatprobleem ook een issue is voor nationale veiligheid. Bovendien is het altijd goed om nogmaals met je neus op de feiten gedrukt te worden, al is het om weer even herinnerd te worden waar we het allemaal ook al weer voor doen. Dat is soms lastig om te blijven zien om wereldschaal als je leeft in je eigen dorp/stad. Dan kun je soms overweldigd worden en denk waar doe ik het allemaal voor en heeft wat ik doe wel zin. Nou ja dus!! Kijken!

Meer informatie:

https://www.beforetheflood.com

http://channel.nationalgeographic.com/before-the-flood/

Share.

About Author