Week 43: terug van vakantie

0

Wekelijkse update

Project #zerowaste

Week 43: terug van vakantie

Dus ff geen updates in de vakantie… maar daar is het dan ook vakantie voor.

Maar inderdaad we zijn op vakantie geweest en wel met de elektrische auto naar België en Frankrijk. Hoe dat ging? Eigenlijk veel beter en relaxter dan ik had verwacht!

België:

We wilde eerst naar Normandië in plaats van België, maar daar konden we (nog) niet komen met de elektrische auto. Van de ene snel laadpaal naar de andere snel laadpaal gingen we niet halen. Er zijn waarschijnlijk wel andere laadpalen te vinden onderweg, maar die laden niet zo snel en om nou voor het eerst iets uit te proberen en te zoeken in Frankrijk, met twee kleine kinderen achterin, vonden we toch niet zo geslaagd idee. Dus op naar België.

We deden onze eerste stop vlak voor Antwerpen. Daar stond een laadpaal bij de Carrefour. Dus niet bij een tankstation, wat je misschien wel zou verwachten. Het was wel een snel laadpaal! Helaas viel deze telkens na tien minuten uit en moesten we erbij blijven staan. Maar uiteindelijk is het laden gelukt en konden we onze reis voortzetten naar bestemming één, Jabekke, nabij Brugge. Daar vonden we ook een snel laadpaal bij een carpool plek vlak bij de camping. Heel handig voor het geval onze campinglaadstekker het niet zou doen.

Vanwege onze elektrische auto en onze kleine jongen wilden we wel graag een campingplek met stroom. Op die manier konden we onze auto opladen en relatief snel water koken. Want om nou middenin de nacht op een gaspitje water te koken om een flesje te maken, zag ik niet zo zitten.

Mijn man had thuis een campingstekker gemaakt met een lang snoer eraan. De camping stekker deed het super goed en we konden de auto ’s nachts aan de stroom op onze campingplek hangen en dan was de auto ’s ochtends weer helemaal vol. Ideaal!

In België hebben we kunnen laden met onze … pas. Deze werkt ook in Nederland.

Frankrijk:

Van tevoren (lees: ruim van tevoren, die Fransen zijn niet zo snel namelijk) moet je wel even checken wat voor laadpassen ze in Frankrijk gebruiken en deze aanvragen. Wij hadden een pas van Corri-door, Sodetrel. Daarmee kan je door heel Frankrijk snel laden. Deze pas kregen we ook op tijd binnen. Een andere pas die we hadden aangevraagd, is nog steeds niet binnen…

Wij hadden wel geluk. We hebben overal meteen kunnen laden en we hoefden nergens te wachten totdat een andere auto klaar was met laden. Er was telkens maar één laadpunt namelijk. Maar wellicht in de toekomst komen er meer elektrische auto’s op de weg of meer mensen die met een elektrische auto op vakantie gaan (en durven ;)) en dan wordt het iets drukker. Met meer vraag, komen er vast ook meer laadpalen. Zeker nu verschillende snellaadnetwerken hun handen ineen gaan slaan. Nu trokken we nogal bekijks bij het laden.

Weer hadden we een campingplek met stroom en ook deze keer werkte het supergoed.

Onderweg maak je wat meer stops, rijd je rustiger (lees 100-110 in plaats van 120-130) en stop je langer.

Ook zijn we naar Parijs geweest. Dat is een milieuzone geworden en dus moesten we een vignet aanvragen (let op doe dit ook op tijd ;p). Stiekem ben ik wel trots dat we de hoogste soort hebben gekregen, want ja een elektrische auto is zero emmission!


Dus:
Je komt uitgeruster op de vakantieplek aan

Van tevoren moet je je route uitstippelen ivm de laadpunten, maar dat kan in de navigatie van de auto. Je rijdt er eigenlijk zo naar toe. Je weet dan ook zeker dat je het gaat halen, dus je hoeft echt niet met geknepen billen te nagelbijten of je stil komt te staan.

Wat kost dat? (we blijven wel Hollanders he)
Op de camping konden we ‘gratis’ laden. We hadden al betaald voor de stroomafname.
Langs de snelwegen in totaal; zo rond de 100 euro.

Conclusie:
0% uitstoot
100% plezier en gemak!

Meer informatie:
In het Frans:

https://www.sodetrel.fr/realisations/reseau-corri-door/

https://nl.chargemap.com/networks/corri-door

http://www.corri-door.com

In het Nederlands:

https://support.fastned.nl/hc/nl/articles/115010321347-Snelladen-in-Frankrijk-Sodetrel-

https://fastned.nl/nl

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/mobiliteit/20925/fastned-slaat-handen-ineen-met-europese-laadnetwerken

Share.

About Author