Week 20: Zaaien, letterlijk en figuurlijk.

0

Wekelijkse update

Project #zerowaste

Week 20: Zaaien, letterlijk en figuurlijk.

Het is maart en dan kun je beginnen met zaaien! Vet gaaf, want we willen heel graag onze eigen groentes en kruiden ‘verbouwen’. Ik zet het tussen aanhalingstekens, want we hebben een kleine vierkante meter tuin op ons balkon. Maar dit mag de pret niet drukken. Ik heb nu tomaten, paprika’s, basilicum en sla voor gezaaid in een mini-kas die in de vensterbank staat en ik heb vier knoflookteentjes van een bol afgehaald en in de tuin gezet.

Een aantal weken terug hadden we al de tuin voorbereid, als in we hadden toen de bokashi door de aarde gemengd. Tot mijn blijdschap is bijna al de groente -en fruitafval weer tot aarde geworden. Je ziet enkel nog de hele grove stukken. Klein snijden van het afval helpt dus wel!

Daarnaast gaan we losse bakken neerzetten voor de kruiden en een theetuin. Klinkt grappig he. Een theetuin is eigenlijk niet meer dan een bak waarin je kruiden kweekt waar je thee van kunt zetten, maar het geeft me een super knus gevoel. Lijkt mij ook gaaf om deze kruiden te drogen zodat ik ook thee kan bewaren en er later van kan genieten.

Verder vandaag de lezing met Bea Johnson! Wij zijn erg benieuwd naar wat zij te vertellen heeft. Nieuwe en inspirerende ideeën opdoen voor de voortzetting van ons zero waste project. Kon je er vandaag niet bij zijn? Niet getreurd, een verslag van deze gebeurtenis volgt later op de website.

En hoe gaat het eigenlijk met ons toiletpapier van My Satino Black?! Nou goed! de pakjes zijn nog steeds niet op en onze dochter vind het wel super makkelijk dat ze per keer een blaadje kan pakken in plaats van zelf te moeten inschatten hoeveel ze nodig heeft. Bovendien vind ze het afscheuren soms nog lastig. Zij is dus helemaal om. Wij ook bijna. Wasbaar toiletpapier gaat het voor ons niet worden. Het feit dat dit toiletpapier helemaal afbraakbaar is en geen schade toebrengt aan de natuur, zowel bij productie als na gebruik, vinden wij wel een zwaarwegend argument. Blijft wel wat prijzig. Helaas.

 

Share.

About Author