Week 16: Bea Johnson uitverkocht

0

Deze week een update van mijn hand, want Joan heeft officieel zwangerschapsverlof. Over een duurzame mijlpaal gesproken. Joan heeft gelukkig al heel wat artikelen vooruit geschreven dus jullie kunnen nog heel veel lezen de komende weken inclusief een aantal interviews.

Zoals we al beschreven in een eerdere blog komt Bea Johnson naar Nederland. Wij zijn daar natuurlijk hartstikke trots op, maar kunnen nu ook vertellen dat het evenementen uitverkocht is. De organiserende partij van dit evenementen, de blog Emma+John, heeft op hun website een uitgebreide analyse geschreven van het boek dat Bea Johnson uitgegeven heeft in het verleden. Hieronder een korte fragment uit hun blog:

Grappig genoeg leven we al meer dan twee jaar zero waste, maar kochten we ongeveer een jaar geleden pas het boek ‘Zero Waste Home’ van Bea Johnson. Om het helemaal gek te maken: we hebben het boek dus al een jaar in huis en er nog helemaal geen blog over geschreven! Omdat we Bea nu in Nederland uitnodigen en eigenlijk zelf ook niet weten waarom we niet eerder over het boek hebben geschreven, volgt hier onze uitgebreide analyse 😉

Blog Emma+John

Daarnaast hebben we gisteren te horen gekregen dat we de elektrisch auto waar we de komende twee jaar in gaan rijden volgende week geleverd gaat worden. Spannend, maar wel een grote stap voorwaarts om onze ‘footprint’ te minimaliseren.

We hebben afgelopen weekend onze moestuin voorbereid voor komend seizoen. We hadden in een eerdere update al geschreven dat de bokashi in de compostbak buiten was gegaan. Toen we deze omkieperden kwam daar het volgende uit:

De sporen wargen goed zichtbaar en het proces was redelijk op gang gekomen, maar wij denken dat het in onze compostbak te weinig omgeschept kan worden. Daarom hebben we het nu tussen de aarde in onze moestuin bak gelegd (rechts foto boven blog). Ook de nieuwe Bokashi hebben wij direct in de aarde van onze bak gestopt (links foto boven blog).  We zijn heel benieuwd hoe dit de komende weken zichzelf ontwikkeld. Wellicht dat we er nog wormen aan gaan toevoegen om het proces enigszins te versnellen.

Mochten jullie tips hebben dan horen wij dat natuurlijk graag.

Share.

About Author