Kerstperiode een tijd van overdenkingen?

0

Tweede kerstdag 2016, een dag van bezinning? Een mooi moment om terug te kijken op 2016 of plannen te maken voor 2017.

Laat ik het eerst gebruiken om even kort terug te kijken op afgelopen jaar. Voor mij persoonlijk een jaar van een hoop veranderingen. Begin van het jaar starten mijn vrouw en ik deze site, met welk doel? We hadden eigenlijk geen echt idee, wel de behoefte om een duurzame verandering teweeg te brengen. Nu aan het einde van het jaar, hebben we een veel duidelijker beeld wat we ermee willen bereiken. Daarover straks meer. Professioneel was ik nog steeds werkzaam in de culturele sector als projectleider en daarnaast had ik een grote opdracht voor het verduurzamen van het afvalbeleid in de Plantage lopen. Ergens in mij kriebelde het enorm, ik wil meer verandering teweeg brengen en mijn bijdrage aan een veranderende wereld leveren. Daarom heb ik dit hele jaar gebruikt om duidelijkheid voor mijzelf te krijgen welke vorm dat moest krijgen en dat is gelukt. Vanaf 1 januari ga ik met een nieuw op te zetten kantoor mij richten op het verduurzamen van podia en musea. Een sector waar mijn passie ligt. Prive kregen wij halverwege het jaar te horen dat wij een tweede kindje kunnen verwachten. Des te meer reden om te zorgen dat onze kinderen onbezorgd kunnen opgroeien.

2017 zal dan ook in het teken staan van door ontwikkelen en de gekozen richting vorm geven. Sustainable Junkies ontwikkeld zich meer en meer tot een platform op het gebied van duurzaamheid voor gezinnen/burgers waar zij informatie kunnen vinden over duurzaamheid en hoe zelf thuis de verandering teweeg te brengen.
Ik wil mij meer gaan richten om onderwerpen die relevant zijn voor het gezin, en waar mijn vrouw Joan vol passie over schrijft, vanuit een professioneel oogpunt wat meer diepgang te geven. Daarnaast zijn wij aan het kijken hoe we meer bloggers kunnen betrekken bij het platform, de webshop uitbreiden en wellicht een eerste boek van Joan uit te geven. Ideeën zat, nu concreet maken en bekijken hoe we dit kunnen financieren.
Daarnaast ga ik de meeste van mijn tijd richting geven aan het kantoor DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea waarin ik hoop dat ik mijn passie kan vertalen naar de praktijk. In latere blogs zal ik hier meer over vertellen.

Prive zetten wij onze #zerowaste missie voort, we staan tenslotte nog maar aan het begin van een lange, maar leuke weg te gaan. En kijk ik met veel plezier uit naar de komst van de kleine, we weten al dat het een zoontje wordt, dus ik zal er bij het kopen van autootjes rekening mee houden dat het minimaal een Tesla mini-model is.

Namens mijn vrouw en mijzelf wens ik jullie nog een fijne tweede kerstdag en mooi uiteinde en voldoende inspiratie om zelf de verandering teweeg te brengen in 2017.

Share.

About Author