Blauwe economie

0

Tips & tricks

Boek: Blauwe economie

Auteur: Gunter Pauli
ISBN: 9789046813201

Op de achterkant:

 Door goed naar natuurlijke systemen te kijken, kunnen we komen tot een duurzame manier van produceren en consumeren. Dat is wat Gunter Pauli, voormalig directeur van Ecover en lid van de Club van Rome, laat zien in Blauwe economie, dat al in meer dan 30 landen is verschenen. Kennis van de wijze waarop organismen – van bacteriën en weekdieren tot reptielen en zoogdieren – zijn gevormd en functioneren, kan ons helpen oplossingen te formuleren voor de vele uitdagingen in de nabije toekomst. Het kweken van paddenstoelen op pulp uit de koffiebonenteelt, het gebruik van slachtafval in de wormenteelt, het opvangen van waterdamp op de manier waarop de Namibische woestijnkever dat doet en een efficiëntere opwekking van zonne-energie volgens het proces van fotosynthese zijn slechts enkele voorbeelden van de honderd innovatieve en duurzame productiemethoden. Zonder twijfel zullen deze veelbelovende projecten een belangrijke inspiratiebron vormen voor (aankomende) ondernemers en politici, en onze manier van produceren en consumeren ingrijpend veranderen. Gunter Pauli leidde het Belgische bedrijf Ecover, producent van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. In 1994 richtte hij ZERI (Zero Emissions Research and Initiatives) op, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van kenniscentra, met als doel duurzame productiemethoden te ontwikkelen. Pauli is lid van de Club van Rome en auteur van diverse boeken over economie en innovatie. Ook schreef hij een groot aantal kinderboeken. `Hij bewijst. Hij overtuigt. Hij inspireert.’ Anne-Marie Rakhorst Duurzaam produceren en consumeren is echt mogelijk Al in ruim 30 landen verschenen

Mijn mening:

Wij hebben het boek helaas nog niet gelezen. Alexander Prinsen, auteur van The Art Of Creating Abundance heeft het boek wel gelezen. Voor meer uitleg zie ook de updates van zijn boek hierover.

Meer informatie:
http://www.theblueeconomy.org

Share.

About Author