Update: Nationaal Jongerenforum

0

Twee weken geleden deed ik een oproep om een nationaal jongerenforum op te zetten.

En wat een reacties kreeg ik daar op. Goed om te merken dat het idee aanslaat en er mensen zijn die daarover mee willen denken. In ieder geval een duidelijke aanleiding om dit verder te onderzoeken, maar waar begin je dan?

Belangrijkste eerste stap is om te inventariseren wat voor belangengroepen er al zijn op dit gebied op het moment. Want zijn we nu werkelijk iets te weeg aan het brengen, of kun je wellicht beter aansluiten bij een bestaande belangenvereniging?

Natuurlijk ga ik de mensen die zich gemeld hebben benaderen om een eerste afspraak te maken om gezamenlijk bij elkaar te komen en te praten over ideeën en het opstellen van een gezamenlijke agenda. Wat willen we tenslotte bereiken met elkaar?

Als startpunt wil ik alvast een paar vragen opwerpen:

  • Welk doel moet een mogelijk jongerenforum dienen?
  • Welke stakeholders vertegenwoordigen we dan en tegenover wie verhouden we ons als gesprekspartner?
  • Moet het een lobby beweging en gesprekspartner worden voor partijen, of moeten we een actievere rol hebben door zelf projecten te ontwikkelen?
  • Hoe organiseren we onszelf?

Mocht je al hier ook een idee over hebben, laat me dat dan graag weten of schrijf een berichtje onderaan dit blog.

Share.

About Author