De toekomst is groen

0

Tips & tricks

Boek: De toekomst is groen

Auteur: Thomas L. Friedman
ISBN: 9789046804124

Op de achterkant:

Thomas L. Friedmans wereldwijde bestseller ‘De aarde is plat’ heeft miljoenen lezers op een nieuwe manier naar de globalisering laten kijken. Met zijn nieuwste boek biedt Friedman een frisse en prikkelende kijk op de klimaatverandering en de toenemende concurrentie om energie. Beide kunnen onze wereld vergiftigen, als we niet snel en collectief ingrijpen. ‘De toekomst is groen,’ verkondigt Friedman en hij stelt een ambitieuze aanpak voor: ‘de geogroene strategie’. Zo’n strategie hebben we niet alleen nodig om te voorkomen dat de planeet oververhit raakt, maar ook om het Westen in het komende tijdperk – de energie- en klimaateeuw – gezonder, rijker, innovatiever, productiever en veiliger te maken.

Friedman betoogt dat er diverse doorbraken in de sfeer van de schone technologie nodig zijn en hoe deze doorbraken tot de energietechnologierevolutie kunnen leiden. Hij laat zien waarom het noodzakelijk is dat Amerika in deze revolutie het voortouw neemt. ‘De toekomst is groen’ is een klassieke Friedman: onverschrokken, vlijmscherp, toekomstgericht en boordevol gezond verstand over de wereld waarin we op dit moment leven. (managementboek.nl)

 

 

 

Share.

About Author