Teleurstelling alom…

0

Projecten

Tandenborstel Jack ’n Jill dag 105

-6 oktober 2016-

Teleurstelling alom… Ik heb expres nog wat dagen langer gewacht in de hoop dat de tandenborstel dan wel zou zijn vergaan. Maar helaas. Er is niks veranderd! Als ik de kop er niet had afgescheurd, had ik het nog mee kunnen poetsen!

Een vriend van ons, Alexander, vertelde mij echter (half lachend) dat ik ook niet anders had kunnen verwachten met mijn moestuinbak op ons balkon. Hmmm, hoezo niet? Vroeg ik hem. Je mist een kleine, ja soort van biosfeer. Soort van biosfeer? Ja, bacteriën om je tandenbostel te laten vergaan. Grond/ aarde alleen gaat dat niet voor elkaar krijgen.

Naar het schijnt kun je die bacteriën gewoon kopen. Dat vind ik eigenlijk een beetje raar idee. Lijkt het op pokon dan? Wat er eigenlijk mee bedoeld wordt, is dat ik wat compost mis. Wat rottend spul om leven in de grond te krijgen. Misschien dat een paar overrijpe cherry tomaatjes werkt?

Ik ga hier maar eens over nadenken. Aarde alleen werkt dus echt niet. Misschien ligt het aan mij, maar dat hadden ze er wel even bij mogen vertellen. Dat de tandenbostel niet vergaat in de grond, maar in een levende grond of compostbak.

Wordt vervolgt.

 

 

 

Share.

About Author