De verborgen impact

0

Tips & tricks

Boek: De verborgen impact

Auteur: Babette Porcelijn
ISBN: 9789082510201

Op de achterkant:

We hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken. Niet alleen dagelijks binnenshuis of wekelijks aan de pomp, maar juist aan de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van de dingen die we dagelijks kopen. Wij als consument betalen uiteindelijk voor die verborgen impact en wij houden het systeem daarmee in stand. Dit boek laat je zien hoe het zit, zodat je effectief kunt verduurzamen.

De vraag naar spullen, voedsel, vervoer en huizen groeit snel. Omdat er steeds meer mensen op de wereld zijn en de welvaart stijgt. Dat leidt tot allerlei problemen: opwarming van de aarde, bodemerosie, tekort aan zoetwater, milieuvervuiling, afname biodiversiteit, grondstoffenschaarste… Babette is nieuwsgierig naar hoe dit allemaal samenhangt en zij ontdekte dat er óf heel ingewikkeld óf heel simplistisch over geschreven wordt. Hoe zit het nu echt? Dat wilde zij te weten komen en ze wilde het vooral ook duidelijk maken voor een groot publiek.

Veel mensen maken graag verantwoorde keuzes. Maar welke zijn dat? Waar kun je het beste beginnen, en wat heeft het meeste effect? Welke hypes hebben zin en welke

Mijn mening:

Een eyeopener! Interessant om te lezen over de impact van dingen waar je normaal niet bij stil staat. Ik ben pas halverwege, dus binnenkort meer mening.

Meer informatie:
http://www.babetteporcelijn.nl/project/de-verborgen-impact
http://www.thinkbigactnow.nl

Share.

About Author