China Blue

0

Tips & tricks

Documentaire: China Blue

2005, 87 min

Op de achterkant:

‘Made in China’ staat vaak in een kledingstuk genaaid. China blue kijkt achter de gesloten fabriekspoorten en geeft de anonieme arbeiderswerkers een gezicht. Zoals de jonge Jasmine, die losse draadjes wegknipt uit pas genaaide spijkerbroeken, bestemd voor de westerse markt. Ze is een van de 130 miljoen Chinese boerenkinderen die hun dorpen hebben verruild voor de fabriek. Jasmine krijgt zes dollarcent per uur, werkt vaak zeven dagen per week, en krijgt geen extra geld voor overuren. Ze woont met twaalf meiden op een kamer, en het smakeloze eten dat ze elke dag krijgt voorgeschoteld, wordt automatisch van haar loon afgetrokken.

Mijn mening:

Ik blijf het zeggen, let op de kleding die je koopt! Handel naar eer en geweten. Dat gaat je zeker lukken na het kijken van deze documentaire!

Meer informatie:
https://www.idfa.nl/nl/tags/project.aspx?id=7f02c913-9ca2-4093-b3f5-ab57827b8b7e

Share.

About Author