The 11th hour

0

Tips & tricks

The 11th hour

93 min, uit 2007

Op de achterkant:

“Een Amerikaanse documentaire onder de regie van Leila Conners en Nadia Conners en geproduceerd door Leonardo DiCaprio over de opwarming van de Aarde en klimaatverandering, maar ook over ruimere duurzaamheidsonderwerpen. DiCaprio laat experts aan het woord die scherpe kritiek geven op bedrijven en de Amerikaanse regering en zet een duidelijk vraagteken achter het idee van eindeloze economische groei. De film gaat filosofisch en diep in op de rol van de mens op aarde.”

Mijn ervaring:

interessante documentaire, die wel duidelijk de urgentie van het klimaatprobleem laat zien. Wat mij het meest is bijgebleven is dat een van de geïnterviewde zei dat hoe we van binnen zijn, dat we dat van buiten laten zien. Dat hoe we de aarde vernietigen, onze eigen innerlijke onrust is. Wie zijn wij?

Share.

About Author