Shampoo

0

Tips & tricks

Shampoo

Benodigdheden:

-Zuiveringszout/ baking soda
-Appelazijn
-Castilië zeep/ olijfoliezeep
-Gekookt water/ water
-Pan
-Eetlepel
-Mes
-Leeg flesje

Recept 1:

Dit recept is simpel: een eetlepel soda en een klein scheutje azijn in een flesje doen, water erbij, goed schudden en smeren maar. Wel even goed laten intrekken. Daarna goed met water uitspoelen. Je kunt dit klaarmaken vlak voordat je onder de douche springt.

Recept 2:

De variant met de olijfzeep vergt iets meer voorbereiding. Zet een kwart liter water op het vuur of kook het met de waterkoker. Schraap ongeveer vier gram zeepvlokken van het blok zeep af en los deze op in het gekookte water. Blijf roeren tot de vlokken opgelost zijn en dan in een flesje doen. Nu is het klaar voor gebruik. Het ligt een beetje aan de lengte van je haar hoeveel van het flesje je per keer gebruikt. Het is een beetje uitproberen. Ook hier geldt: goed met water uitspoelen!

Voor meer informatie:
http://www.hetkanwel.net/2015/04/28/zo-kun-je-zelf-shampoo-maken-zonder-chemicalien/

Foto ontleent aan:
https://creativeer.wordpress.com/2013/06/28/diy-zelfgemaakte-natuurlijke-volume-shampoo/

Share.

About Author