Gezichtsmasker

0

Tips & tricks

Gezichtsmasker

Benodigdheden:

-Leempoeder/ kleipoeder
-Honing
-Citroensap
-Water
-Kwast (een tot twee cm breedte)
-Kom/schaaltj

Recept: 

Doe 2 tot 3 eetlepels groene klei in een kom en voeg er steeds een heel klein beetje water bij, meng en roer goed door totdat er een gelijkmatig homogeen groen pap mengsel van klei ontstaat. Tijdens dit proces voeg je een beetje honing en een paar druppels citroensap aan het mengsel toe. Het gezichtsmasker is nu klaar voor gebruik. Breng het met de vingers of een kwastje dik aan op het gezicht, niet op de ogen!

Laat het gezichtsmasker vijf tot tien minuten intrekken en spoel het daarna met lauw water af. Dep je gezicht voorzichtig droog. Gebruik daarna geen andere producten. Dat kan contraproductief werken.

Bij sommige mensen werkt een gezichtsmasker van leempoeder zeer sterk en ziet de huid na het verwijderen van de leem wat rood. Doe het gezichtsmasker bij voorkeur vlak voordat je naar bed gaat. In de nacht kan je gezicht goed herstellen, de volgende ochtend zal je gezicht er weer rustig uit zien

Voor meer informatie over kleimaskers:
http://www.ybmc.nl/groene-klei-masker-diy-recept-leem-masker/

Share.

About Author