Aluna

0

Tips & tricks

Aluna

89 min, uit 2014

Op de achterkant:

Kogi betekent jaguar in de taal van deze indianen. Ze leven in Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia, Zuid-Amerika. Het inheemse volk baseert haar levensstijl op het geloof in Aluna oftewel De Grote Moeder. De Kogi geloven dat zij de grote kracht is achter de natuur. Filmmaker Alan Ereiga voegt zich bij deze oude volksstam, die een heel eigen mening blijkt te hebben over milieubescherming.

Mijn ervaring:

Het verteld het verhaal van de Kogi indianen. Over hoe zij de aarde willen beschermen en kunnen herstellen. Mooi verhaal, langzaam vertelt. Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam, maar ik vond het een erg mooi verhaal met een duidelijke boodschap. En zoals ik al eerder in een blog schreef, waarom zouden we niet hun boodschap luisteren? Is het omdat ze niet kunnen lezen en schrijven?

Share.

About Author