De kop is eraf (gescheurd)

0

Projecten

Tandenborstel Jack ’n Jill maand 1

-24 juni 2016-

In week 21 schreef ik een blog over tanden poetsen en alles wat daarbij komt kijken. Daarin schreef ik over een tandenborsten van Jack ’n Jill. Deze is gemaakt van maïszetmeel en het handvat zou door de natuur in ongeveer 90 dagen gecomposteerd zijn.

De bestelling hiervan liep een beetje vertraging op (lees: een maand…sorry). Maar beter laat dan nooit. Niet dat Nutur, waar ik de tandenborstel besteld heb, traag is. Ik had letterlijk de volgende dag de tandenborstel al in huis namelijk. Maar ik was zelf niet zo vlot. Eerlijk gezegd kwam dit, doordat ik de verzendkosten van 4,50 tot 5 euro echt belachelijk vind. De tandenborstel past gewoon door de brievenbus. Dus ik wilde eerste even bij verschillende winkels kijken of het daar te koop is. Dat bleek niet het geval. Dan maar de belachelijke hoge verzendkosten betalen… niet dat ik ooit een tandenborstel voor 9,45 euro zou kopen voor mijn kind. Er zijn namelijk diverse bio-tandenborstels te koop in de winkel. Zonder verzendkosten. Wellicht als je toch meer besteld en boven een bepaald bedrag uitkomt, dat de verzending dan gratis is. Maar toch. 4,5 tot 5 euro zou niet moeten hoeven. Niet dat dit ligt aan Nutur per se, alle webwinkels waar ik deze tandenborstel gevonden had, heeft deze hoge verzendt kosten.

Anyhow, de tandenborstel is binnen. Snel bekijk ik de verpakking. Deze is ook gemaakt van gerecycled karton en een maïszetmeel doorzichtige voorkant. Ook staat erop dat het maïszetmeel van de tandenborstel van niet genetisch gemanipuleerd maïs is gemaakt.

 

2016-06-24-15.05.47-768x576

Wanneer ik de borstel eruit haal, valt het mij op dat het aanvoelt als plastic. Niet als het maïsspul dat ik gewend ben van de bekers en borden die je tegenwoordig ook wel ziet liggen in de winkels. Dat voelt een beetje ruw en ziet er mat uit. Deze borstel is glimmend en voelt glad aan. Het lijkt een beetje tegen mijn gevoel in te gaan Maar goed, wat weet ik nou eigenlijk van alle mogelijkheden van maïszetmeel.

2016-06-24 15.19.082016-06-24 15.19.08

Ik heb de borstel eraf gebroken en het handvat in de grond gestopt, naast de wortels. Naja gebroken… Gescheurd lijkt er meer op. De borstel voelt heel hard, maar ik kon de kop er ‘gewoon’ afscheuren! Dat was echt raar.

2016-06-24 15.19.30

Nu de natuur zijn werk laten doen.

Meer informatie over Nutur:
http://www.nutur.nl

Share.

About Author